Σάββατο 25 Απριλίου 2015

π. Γρηγόριος Γρηγοριάτης «Τα αίτια της μικρασιατικής καταστροφής και του ξεριζωμού»   Ομιλία που έγινε τη προηγούμενη Κυριακή με θέμα: «Τα αίτια της Μικρασιατικής καταστροφής και του ξεριζωμού» από τον Αγιορείτη Ιερομάναχο Γρηγόριο Γρηγοριάτη στο Μακεδονία Παλλάς στην εκδήλωση που διοργάνωσαν Τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων και του Συλλόγου Σανταίων Θεσσαλονίκης «Η Επτάκωμος Σάντα»
Η ΟΜΙΛΙΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΕΞΙΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Α. Η ΣΤΑΣΙΣ ΤΩΝ Μ. ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ
ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ
Η ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΤΟ 1880 - 1923
ΛΥΣΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
ΛΥΣΙΣ ΑΠΟΡΙΩΝ γιατί ο Θεός το επέτρεψε...
ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Αξίζει το κόπο να δημοσιευτεί γιατί αναλύει το θέμα απο όλες τις σκοπιές. Κυρίως την θεολογική. Θα λέγαμε πως είπε αλήθειες που προκαλούν. Ανέφερε τη στάση του Καποδίστρια και την περίεργη πολιτική της φιλικής εταιρείας.....

(Από τα "Άπαντα Ορθοδοξίας")

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εύχομαι η αλήθεια να μας ελευθερώσει από όλες τις ιδεοληψίες μας !

vripol είπε...

Η Αλήθεια είναι μία: " Εγώ ειμί η αλήθεια και η οδός και η Ζωή". Αλήθεια είναι ο Ιησούς Χριστός.

ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είπε...

Αγαπητέ αδελφέ, Χριστός ανέστη!
Χαίρομαι αφάνταστα που επανήλθες με αυτή τη νέα ανάρτηση, γιατί σε χάσαμε τόσους μήνες.
Ο Θεός να είναι πάντα μαζί σου και με όλο τον κόσμο, διά της Θεοτόκου και πάντων των αγίων...
Ο Θεός ας αναπαύσει και τους νεκρούς της Μικρ. Καταστροφής (πολλοί εκ των οποίων είναι και άγιοι μάρτυρες ασφαλώς), αλλά και να συγχωρήσει τους θύτες κάθε σφαγής.
Ο Θεός ας συγχωρέσει κι εμένα, αν σκανδαλίζω κάποιους μ' αυτό το σχόλιο.
Δόξα τω Θεώ.
Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Να χαίρεσαι.Ολα γίνονται για μας,για να ωριμάσουμε,για να καταλάβουμε..

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΜΑ: ΟΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ

Φίλοι μου
.........

Anonymous21 Δεκεμβρίου 2014 - 1:49 μ.μ.
"TA TPAΓOYΔIA KAI H IΣTOPIA ΘA ΓPAΦOYN TΩPA AΛΛOIΩΣ"

«Μια Bεβαιότητα Πλανιέται KAI YΠAPXEI Πάνω AΠO THN Ελλάδα: Πολύ ΣYNTOMA H XΩPA MAΣ θα EXEI EΛΛHNIKH KYBEPNHΣH !!! Κυβέρνηση THΣ MEΓAΛHΣ Λαϊκής Πλειοψηφίας. Κυβέρνηση Σωτηρίας με KENTPIKO KOPMO TON ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε από την Αλεξανδρούπολη ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως «H Aδιέξοδη ANΘEΛΛHNIKH KAI KAINΩNIKA BAPBAPH Πολιτική ΔEN EXEI MEΛΛON», όπως δεν έχουν η πιο TAΞIKH και BAPBAPH πολιτική που Eφαρμόστηκε ποτέ και η πολιτική που Mετέτρεψε Xώρες σε ΠEIPAMAτόζωα NEOφιλελεύθερων ΠEIPAMATΩN.

«Οι λογικές που βάζουν τις αγορές πάνω από τη δημοκρατία δεν έχουν μέλλον. Και είμαστε περήφανοι που η MEΓAΛH ΠAΓKOΣMIA AΛΛAΓH θα αρχίσει KAI ΘA EPΘEI AΠO THN EΛΛAΔA», συνέχισε

«Αυτές τις Hμέρες δεν Kρίνεται στη Βουλή η Eκλογή του "Προέδρου" της Δημοκρατίας. Κρίνεται AN θα μπούμε Bαθύτερα στο Tούνελ TOY EΘNIKOY ΘANATOY MAΣ !. Κρίνεται η δημοκρατία μας», τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις είπε: «H Ρένα Δούρου βρήκε κονδύλι 3 εκατ. ευρώ για δωρεάν ρεύμα. Τρία εκατ. ευρώ, η προσφορά σε βουλευτή για να μείνουν λίγο ακόμα στις καρέκλες τους, για να διασωθούν, για να μην πάει ο τόπος σε εκλογές, για να μην μιλήσει ο λαός».

«Tι ΣYMπτωση (TYXAIA ;;) ! Στο περιστατικό της καταγγελίας για απόπειρα χρηματισμού, ο μεσάζοντας ήταν ANθρωπος του TPIγώνου της διαπλοκής», πρόσθεσε.

«Tο AMAρτωλό TPIγωνο που Xρεοκόπησε τη Xώρα πήρε για τον EAYTO του 70 δισ. ευρωπαϊκά κονδύλια. Αυτό το κέντρο EKANE το Kράτος, TON EΛΛHNIKO ΛAO, πελάτη του. Αυτό το Kέντρο σήμερα TPOMOκρατεί, παραπληροφορεί, εκβιάζει. Στήνει κόμματα. Διαλύει κόμματα. Διασπά κόμματα. Η διαφάνεια, ο έλεγχος, η δημοκρατία, είναι το δικό μας φάρμακο για την αρρώστια που λέγεται διαπλοκή», είπε ακόμη.

Οσον αφορά στις προειδοποιήσεις Στουρνάρα, ο κ. Τσίπρας σχολίασε: «Μόνο εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ένας κεντρικός τραπεζίτης που μιλά για ανεπανόρθωτες βλάβες». «Kάποιοι στην Ευρώπη επιτέλους άρχισαν να καταλαβαίνουν», συνέχισε, λέγοντας πως «ο Γιούνκερ έκανε διευκρινιστικές δηλώσεις για να μας πληροφορήσει πως όταν μιλάει για ακραίους δεν εννοεί τον ΣΥΡΙΖΑ». (Σημ: O Γιούνκερ, EINAI BPΩMIKOΣ KAI ΣAΠIOΣ)
Ο EΠIκεφαλής της Aξιωματικής ANTIπολίτευσης, AKOMH, Eπιτέθηκε και στον κ. Σαμαρά, Yποστηρίζοντας πως «μόνο στην Ελλάδα Yπάρχει ένας πρωθυπουργός του καφενείου που μιλά για φυγή καταθέσεων».

«Σήμερα δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα. Υπάρχουν τα προαπαιτούμενα και τα email/laeptop προς την Τρόικα. Δεν υπάρχει παραμύθι όπως η επαναδιαπραγμάτευση», τόνισε, προσθέτοντας πως «στην Αλεξανδρούπολη, κηρύσσουμε σήμερα ENA απλό KANONA: OI Aνθρωποι πάνω από τα κέρδη, τα τοκοχρεολύσια, τα spreads και τις αγορές».
ΔIOTI O ANΘPΩΠOΣ EINAI ANΘPΩΠOΣ KAI H ZΩH EINAI MIA ΣTAΘEPA AΞIA KAI EXEI MIA "ΣTAΘEPA" TON ΘANATO !!

Σημ.: THΣ AΛΛAΓEΣ ΣTO ANΩ KEIMENO THΣ EKANE O AYPIANOΣ YΠ.EΞ. TOY TOΠOY MAΣ THΣ XΩPAΣ MAΣ THΣ ΠATPIΔAΣ MAΣ !!! KAI BIBA MAΣ !!!!

.....

1. ΥΓ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΧΟΡΕΥΤΑΡΑΔΕΣ ή Ο ΧΟΡΕΥΤΑΡΑΣ !
2. ΥΓ. Ξέρεται ποιός είναι ο Jean-Claude Juncker ;; ΕΜΕΙΣ σας το είπαμε !
3. ΥΓ. "ΔIOTI O ANΘPΩΠOΣ EINAI ANΘPΩΠOΣ KAI H ZΩH EINAI MIA ΣTAΘEPA AΞIA KAI EXEI MIA "ΣTAΘEPA" TON ΘANATO !!" ... Αυτό ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ! Ως ΠΡΟΣΘΕΣΗ στα λεγώμενα του Αλέξη !!!
4. ΥΓ. ΔΕΝ είμαστε προφήτες ούτε μέντιούμ ! ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ! ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ! ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΨΥΧΗ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ Η πραγματική ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ! ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΕΛΛΑΣ-ΕΛΛΑΔΑ !!!
5. ΥΓ. Το ΠΡΩΤΟ ΛΑΘΟΣ και ΑΡΧΙΚΟ ΛΑΘΟΣ που έκανε ο Αλέξης ΕΙΝΑΙ που ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΥΠ.ΕΞ. ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ! ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΝΑΜΕ Πρωθυπουργό ! Ναί Αλέξη !
6. ΥΓ. Ευχαριστούμαι ΘΕΡΜΑ το ΙΔΡΥΜΑ του ΩΝΑΣΗ που έδωσε χρήματα για την ΦυσικοΜαθηματική Ολυμπιάδα ! Επίσης ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ως ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ τον "ΔΕΞΙΟ" Νίκο Χατζηνικολάου που έκανε καμπάνια για χρηματοδότηση της αποστολής των ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ! Ευχαριστώ Νίκο, Ευχαριστώ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ Ωνάση ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ του γίου σου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ! Αλέξη ΕΧΑΣΕΣ διότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ (ΕΙΜΑΙ) ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ !!